Rola sektora publicznego w edukacji i zdrowiu.

Rola sektora publicznego w zapewnieniu dobrobytu społecznego.

Antocyjany są po największej części odpowiedzialne za czerwony kolor w winie. Antocyjany odnajdują się w rozmaitych owocach, pełniąc podobną funkcję. Ten związek syntetyczny znajduje się w zewnętrznej warstwie skórki winogrona i w czasie procesu maceracji jest eliminowany przed taninami. Większość soków z winogron (w tym z czarnych winogron) są bezbarwne, tak że maceracja to ważny proces w procesie nadania koloru winu. Są odmiany Vitis vinifera, jakie klasyfikuje się jako teinturier, ponieważ już ich sok jest koloru czerwonego. Najbardziej znanymi są Bouschet, Saperavi oraz Dunkelfelder. Odmiany te są jednak wyjątkiem, co potwierdza wina. W co niektórych okazjach winiarze wprowadzają małe ilości tych odmian w celu zwiększenia czerwonego koloru swoich win. Kolor czerwony czy też różowy, zależy pod każdym względem, od sposobu, w jaki się wykrywa antocyjany ze skórki winogrona w procesie fermentacji. Antocyjany są grupą glikozyd. W momencie maceracji proporcja antocyjan niebieskich zmienia się na odcienie od purpurowego po pomarańczowy. W młodych winach kolor zawdzięcza się przede wszystkim antocyjanom.

1. Kliknij dla szczegółów

2. Otwórz link

3. Strona główna

4. Galeria

5. Zobacz stronę

Categories: Biznes

Comments are closed.

Skuteczne metody int

Jak religia wpływa na wybory żywieniowe i styl życia. W świecie ...

Taśmy z nadrukiem -

Taśmy z nadrukami - dlaczego warto ich używać Taśmy z nadrukiem ...

Skuteczne metody med

Wpływ robotyki na chirurgię i rehabilitację. Praca w sieci internetowej jest ...

Zdrowe przepisy na l

Znaczenie regularnych badań profilaktycznych dla zdrowia. Konstruowanie domów, autostrad, osiedli - ...

Różnice między st

Różnice między stresem a depresją: jak je rozpoznać? Jakikolwiek boss zdaje ...